Ingredienser (2 portioner):
2 äggvitor
2 msk socker
2 msk kakao
Gör såhär!
Vispa äggvitor och socker med elvisp till
ett fast skum (det ska gå att vända upp och ner på bunken). Tänk på att
använda en torr fettfri skål, och rena fettfria vispar och att
äggvitorna inte får innehålla någon äggula, annars blir det väldigt
svårt eller omöjligt att vispa till ett fast skum.
Blanda försiktigt ner kakao (sikta gärna genom en sil för att undvika klumpar) och rör till en jämn och fin smet.
Klicka ut chokladmoussen i portionsglas. Låt ev. stå i kylen, men inte mer än en timme.
Garnera med färsk frukt eller bär (t.ex. apelsin, blåbär, hallon) och servera!
Blanda försiktigt ner kakao (sikta gärna genom en sil för att undvika klumpar) och rör till en jämn och fin smet.
Klicka ut chokladmoussen i portionsglas. Låt ev. stå i kylen, men inte mer än en timme.
Garnera med färsk frukt eller bär (t.ex. apelsin, blåbär, hallon) och servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar