torsdag 14 juni 2012

Nyttig Chokladmousse!

Här kommer ett recept på chokladmousse i lightvariant som jag testade på för några månader sedan och denna har blivit lagad flera gånger! Ingen går naturligtvis upp mot chokladmousse gjord på riktig choklad men ett helt ok lättare alternativ!























Ingredienser (2 portioner):
2 äggvitor
2 msk socker
2 msk kakao

Gör såhär!
Vispa äggvitor och socker med elvisp till ett fast skum (det ska gå att vända upp och ner på bunken). Tänk på att använda en torr fettfri skål, och rena fettfria vispar och att äggvitorna inte får innehålla någon äggula, annars blir det väldigt svårt eller omöjligt att vispa till ett fast skum.
Blanda försiktigt ner kakao (sikta gärna genom en sil för att undvika klumpar) och rör till en jämn och fin smet.
Klicka ut chokladmoussen i portionsglas. Låt ev. stå i kylen, men inte mer än en timme.
Garnera med färsk frukt eller bär (t.ex. apelsin, blåbär, hallon) och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar