torsdag 27 september 2012

Snökakor

Ett bord på den årliga julmarknaden är nu bokat och jag har börjat leta recept och inspiration för fulla muggar! För några dagar sedan blev jag nyfiken på att testbaka dessa snökakor och resultatet blev lika fint som på bilden där jag hittade receptet. Smaken? Härligt mjuka, sega kakor :)


















Ugn: 175º
Antal: ca 20st

Ingredienser

100 g mörk choklad
60 g smör
1½ dl farinsocker
½ tsk vaniljsocker
½ tsk kardemumma malen
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 ägg
¼ dl mjölk
Strösocker
Florsocker
 

Gör så här:

Smält chokladen. Låt svalna. Vispa smör (jag smälte smöret) och farinsocker. Tillsätt ägget och vispa en stund.Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och sist choklad.

Rör ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål. Rör ner det i chokladsmeten. Rör i mjölet och mjölken. Rör till en fin smet/deg. Den ska vara lätt kladdig. Forma till en rulle och lägg in i kylen några timmar.

Sätt ugnen på 175º. Rulla till bollar och platta till dem lätt med handen. Rulla i strösocker, sen i rikligt med florsocker. Grädda i ca 14 minuter, tills ytan spruckit.


lördag 15 september 2012

Blommande grönska

I blomsteraffären igår hittade jag dessa rosor i tyg som jag tycker är helt underbara! Jag var på jakt efter en blomma till ett par som flyttat till hus och efter en timme i affären blev resultatet det här.


fredag 14 september 2012

Juliga papperspåsar

Jag köpte ett bokstavsalfabet för ett tag sedan men har inte hunnit testa det fören nu. Det blev några papperspåsar som fick lite text.. Till detta alfabet så följde det med en röd stämpeldyna, regnet har verkligen vräkt ner idag, mörkret smyger sig på och jag har tänt hela lägenheten med levande ljus så det kanske inte är så konstigt att jag kom att tänka på julen :)


måndag 23 juli 2012

Mera Vinboxar

Eftersom jag inhandlat så många ny servetter i olika färg och utförande så får jag ju försöka att göra något med dem också så här kommer två vinboxar till. Den med rosa blommor blev mindre bra för den fick jag klippa en del i men den med blåa blommor gillar jag!



fredag 20 juli 2012

Vinbox

Det går lite dåligt med inläggen här.. Dock betyder det inte att jag inte har pysslat men många projekt samtidigt = inget blir klart.
Ett projekt som jag började på tidigare i våras var ett överdrag till vinboxen. Jag fick till konstruktionen hyfsat men jag viste inte riktigt hur jag skulle dekorera den. Men så var jag på en pysselträff förra lördagen tillsammans med en massa andra pyssliga människor och då fick jag en hel del inspiration. Temat för pysselträffen var decoupage och det är med den tekniken som jag till slut har dekorerat mitt överdrag till boxen.

 





















Efter pysselträffen inhandlade jag sju paket med servetter i olika mönster så denna kommer nog att komma i fler utföranden! :)

fredag 15 juni 2012

Årets sommardessert!

Denna väldigt goda drink/efterrätt gjorde jag och min syster under förra helgen då vi hade en systerdag. Väldigt god och väldigt enkel, kommer helt klart att bli sommarens drink för oss!























Ingredienser:
Hallonsorbet (Efter behag)
Mousserade rosévin (Efter behag)
Dekorera med färska jordgubbar och citronmeliss, färdigt!

Finns dock de som inte gillar sorbet... 
Sambon fick en vanlig hederlig dessert med jordgubbar och vaniljglass i stället.
Sommar!


torsdag 14 juni 2012

Nyttig Chokladmousse!

Här kommer ett recept på chokladmousse i lightvariant som jag testade på för några månader sedan och denna har blivit lagad flera gånger! Ingen går naturligtvis upp mot chokladmousse gjord på riktig choklad men ett helt ok lättare alternativ!























Ingredienser (2 portioner):
2 äggvitor
2 msk socker
2 msk kakao

Gör såhär!
Vispa äggvitor och socker med elvisp till ett fast skum (det ska gå att vända upp och ner på bunken). Tänk på att använda en torr fettfri skål, och rena fettfria vispar och att äggvitorna inte får innehålla någon äggula, annars blir det väldigt svårt eller omöjligt att vispa till ett fast skum.
Blanda försiktigt ner kakao (sikta gärna genom en sil för att undvika klumpar) och rör till en jämn och fin smet.
Klicka ut chokladmoussen i portionsglas. Låt ev. stå i kylen, men inte mer än en timme.
Garnera med färsk frukt eller bär (t.ex. apelsin, blåbär, hallon) och servera!